<

Atelier Theatre Jean Vilar

OUEST won the competition for the renovation of theater ATJV in Louvain-la-Neuve, Belgium.

The project aims to create a theater with a higher height than the existing one, without raising the current roof. This is possible in Louvain-la-Neuve, city built on a slab, where - like in this case - height can found be digging in the lower levels, beneath the street level. The new project offers a strong face and visibility towards the pedestrian city, while maintaining a assumed logic of renovation.

 
 
 
 


status: won competition
program: theater
area: 3000m2
location: Louvain-la-Neuve, Belgium
year: 2015-...
budget : 3 750 000 € exc. VAT
staff : stability : jzh & partners | hvac + energy savings :oze+aveolis | acoustics : kahle acoustics | theater scenography : artsceno sarl | signage : dear reader | consultance Richard Joukovski | artist : Pieter + Robin Vermeersch

<